O nas

ekipa MPM LJ 2022/23

Smo sekcija Mladih projektnih managerjev (MPM), ki deluje pod okriljem Slovenskega združenja za projektni management (ZPM) – http://zpm.si/.  Smo skupina študentov in mladih, ki jih projektni management zanima. Prizadevamo si za promocijo projektnega managementa in pomagamo svojim članom pri njihovem poklicnem uveljavljanju. Sekcija Mladi projektni managerji je bila ustanovljena leta 1998 na delavnici Young project managers (YPM) v okviru 14. svetovnega kongresa projektnega managementa v Ljubljani, ki je potekal pod pokroviteljstvom Slovenskega združenja za projektni management (ZPM). Trenutno sta aktivni dve sekciji, ena v Ljubljani, druga v Mariboru.

Dejavnosti sekcij se iz leta v leto prenašajo na prihodnje generacije študentov in mladih. Programe dopolnjujemo z novimi idejami in programi, ki so pomembne pri nadaljnjem kariernem razvoju naših članov. Sekcija pripravlja izobraževalne aktivnosti na področju projektnega managementa in dela na študentskih projektih.

Poslanstvo MPM-a je združiti ambiciozne študente z vseh področji, ki imajo željo pridobiti praktično znanje dela na projektih in podjetij, ki želijo zaposlovati kader, ki se predhodno izkaže z aktivnim sodelovanjem na projektih. Želimo omogočiti in realizirati povezovanje študentov s podjetij, tako ustvariti možnost praktičnega usposabljanja in možnosti zaposlitve. Prav tako sodelujemo pri projektih ZPM.

Namen in cilji MPM-a:

  • Zagotoviti študentom čimveč možnosti pridobivanja praktičnih izkušenj že v času študija (sodelovanje s podjetji, organizacije seminarjev in delavnic).
  • Pomagati študentom in mladim projektnim managerjem pri pridobivanju in širjenju znanj s področja projektnega managementa.
  • Spoznavanje in sodelovanje mladih projektnih managerjev in izmenjava izkušenj.
  • Promoviranje MPM in YPM ter oblikovanje baze podatkov vseh iskalcev in ponudnikov zaposlitve na področju projektnega managementa.
  • Mednarodno sodelovanje in izmenjava.
  • Certificiranje mladih projektnih managerjev z mednarodno priznanim certifikatom.
  • Sodelovanje s podjetji.
  • Pospeševanje uveljavitve projektnega managementa.
Upravni odbor 2023/24 v MPM Lj:

Takole izgleda uvodni sestanek vsako leto. Če razmišljaš o pridružitvi si poglej zavihek “Pridruži se nam”.

Obvezno slikanje organizacijske ekipe zadnjega Dneva projektnega mangementa. (AI)KADEMIJA je le eden od mnogih dogodkov, ki smo jih že organizirali.

Seveda nam ne manjka niti druženja. Ne glede na to ali gre za sproščeno kavo ali napet bowling turnir, vedno je zabavno.